Spread the love

Value Chain Seminar

Op donderdag 26 november heb ik een seminar gevolgd op het (virtueel) netwerkevent Value Chain. De seminar die ik volgde ging over process mining en werd gegeven door Jari Peeperkorn, Phd-student in het domein Process Mining aan de KU Leuven.

Het netwerkevent zelf was echt origineel en leuk georganiseerd. Zo kon je virtueel rondlopen zoals op een real life expo. Het platform die hiervoor ontwikkeld is heeft een paar eigenschappen mee van Google Streetview.

Value Chain Virtual Fair

De plaats waar je de verschillende seminars kon bekijken leek ook een beetje op een zaal waar je normaal zit om lezingen te volgen. Ze hebben niet met een livestreaming gewerkt, maar met opgenomen video’s. Zo kan je als bezoeker zelf kiezen wanneer je welke seminar bekijkt. Zo zie je maar, online events hebben zo ook hun voordelen.

Value Chain Seminars

De seminar over process mining leek mij wel interessant want deze viel onder het luik Innovative Digital Transformation. Ik sta altijd open om nieuwe dingen te ontdekken en wil graag mijn kennis uitbreiden. Deze seminar heeft mij weer een nieuwe term bijgeleerd. Je raad het nooit, PROCESS MINING.

Process Mining: Hoe meer halen uit mijn proces?

“Process Mining is een groep van technieken die process mondeling gebruikt om de prestatie van verschillende processen te onderzoeken, zoals ze daadwerkelijk worden uitgevoerd.”

Ik had nog niet gehoord van process mining maar wel al van process mondeling. Dus wist ik al meer over het onderwerp dan ik had verwacht. Jari maakte tijdens zijn uiteenzetting gebruik van vergelijkingen, waardoor de materie makkelijker te begrijpen was.

De kennis die ik via deze seminar heb opgedaan zal ik zeker kunnen toepassen op mijn eigen start-up Requipment.

Al de seminars zijn te herbekijken op Vimeo op het kanaal van Value Chain. De seminar die ik in dit blogbericht heb besproken heet: “Process Mining: hoe haal ik zo veel mogelijk uit mijn proces?

.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact me

Mail

Linkedin

Facebook

Instagram

(+32) 474 09 47 80