Spread the love

Dinsdag 29 September in de Budafabriek te Kortrijk was er een inspirational talk & debate over Entrepreneurial city ecosystems, en ik was hierbij aanwezig. De korte kritische reflectie over de inhoud van dit evenement zal ik doen aan de hand van de STARR-methodiek.

Situatie

Dit evenement werd georganiseerd door DO!UGent – Durf ondernemen. Door de Corona-crisis was het wel erg kleinschalig. Zo mochten er maar 30 bezoekers aanwezig zijn. Tijdens het evenement kwamen er 2 gastsprekers aan bod. Julie Vens – De Vos, CEO en partner bij nexxworks maar ook de Portugees Rui Coutinho die werkt bij Porto Business school. Na de presentaties van beide sprekers was er ook de mogelijkheid om met de hele groep te discussiëren over de besproken onderwerpen.

Taak

De presentaties waren niet interactief. Wij als bezoeker hadden dus enkel de taak om aandachtig te luisteren en de presentatie te volgen. Na de presentaties konden we onderling nog dingen bespreken. Maar er was niemand die de taak had om een debat te leiden. Dus debate was dus een  beetje misplaatst in de titel.

Activiteit

Tijdens de presentaties werden er boeiende onderwerpen naar voren gebracht in verband met ondernemerschap. Welke rol spelen stad en onderwijs, met name hoge scholen en universiteiten bij ondernemerschap. Hoe kan zo een ecosysteem worden opgebouwd, en welke lessen kunnen we leren uit diegene die al bestaan.

Resultaat+Reflectie

Beide presentaties waren erg boeiend en degene die ze hebben gegeven zijn goede public speakers. Het enige dat ik jammer vind is dat er nadien niet effectief een debat werd gevoerd.

Ik heb voor mezelf wel wat werkpunten. Eerst en vooral moet ik beter mijn huiswerk doen voor ik naar een evenement ga. Ik heb de sprekers niet op voorhand opgezocht en het onderwerp ook niet. Daarom heb ik geen concrete vragen kunnen voorbereiden en was de stap om iemand aan te spreken veel moeilijker.

Tijdens dit evenement heb ik ook totaal niet genetwerkt, wat wel een gemiste kans was.

Wel heb ik goede notities kunnen nemen tijdens de presentaties zo weet ik nu nog goed over wat deze precies gingen. Veel zaken was ik al vergeten totdat ik er mijn notities bijnam.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact me

Mail

Linkedin

Facebook

Instagram

(+32) 474 09 47 80